Onze puzzel, uw vloer

Contact

Een linoleumvloer, ondervloer of tapijt door uw woningstoffeerder uit Wormerveer


Linoleum of marmoleum op de grond

Als u voor linoleum kiest, kiest u voor een natuurlijke vloerbekleding. De vloerbedekking wordt gemaakt van natuurlijke grondstoffen, zoals lijnolie, natuurlijke harsen, houtmeel (of kurkmeel), kalksteen en kleurstoffen. Linoleum is een klassieke vloerbedekking: het bestaat al langer dan een eeuw. Het is er in verschillende vormen (banen, tegels en panelen) en kleuren. Zo is er ook marmoleum linoleum met een marmerachtige textuur.

Hygiënische vloer

Linoleum is zeer slijtbestendig en de kleuren blijven lang mooi. Dankzij de antistatische eigenschappen is deze vloerbekleding makkelijk te reinigen. Het wordt dan ook veel gebruikt op plaatsen waarbij hygiëne vereist is, zoals in de keuken. Uit onderzoek is gebleken dat bacteriën absoluut niet van linoleum houden. Dit maakt linoleum een zeer populaire vloerbedekking in medische instellingen. Het is resistent tegen chemicaliën (getest volgens EN 423), maar niet bestand tegen langdurige inwerking van alkaliën.

Levensduur

De levensduur is afhankelijk van gebruik en onderhoud en bedraagt 20 tot 40 jaar. Linoleumproducten zijn dankzij de natuurlijke bestanddelen 100% afbreekbaar. Ook bij verbranding komen geen schadelijke stoffen vrij.

De vloer leggen

Het leggen van linoleum of marmoleum vloeren vereist een vlakke ondervloer. Daarom egaliseren we uw vloer indien nodig. Linoleum, marmoleum en artoleum zijn beschikbaar in eigentijdse kleuren. Ook de lassystemen, hoeken en plinten zijn in de loop der jaren steeds beter geworden. Linoleum vloeren worden steeds vaker decoratief of met een bepaald ontwerp geïnstalleerd. Ook als trapbekleding werkt het goed. Decoratieve afbeeldingen – zoals uw bedrijfslogo – kunnen wij met behulp van de computer snijden en in het linoleum verwerken. Linoleum is één grote puzzel die alleen experts perfect kunnen oplossen. Laat dit daarom aan de specialisten van Vloerbedekkingen Ron ten Broek over. Wij puzzelen er graag voor u op los.

Assortiment 

Linoleum, marmoleum en artoleum zijn verkrijgbaar in verschillende kleurencombinaties: tinten die in elke omgeving tot hun recht komen. Marmoleum real vormt de basis van de Forbo-collectie en wordt geleverd in diktes van 2,0 en 2,5 mm. Een aantal kleuren is ook verkrijgbaar in een dikte van 3,2 en 4,0 mm.

Ondervloer gewenst?

Perfecte vloerbedekking vereist een passende ondervloer

Een goede ondervloer is de basis voor een schitterende, strakke vloerbekleding. De ondergrond moet immers volledig vlak zijn voor het beste resultaat. Ondervloeren zijn te onderscheiden in zand- en cementdekvloeren, monoliet betonvloeren, anhydriet gietvloeren, houten ondervloeren en gietasfaltvloeren. Waar een ondervloer aan moet voldoen is afhankelijk van de vloerbedekking waar hij onder wordt gelegd.


Als u tapijt gaat leggen, adviseren we u ondertapijt te gebruiken. Ondertapijt is er in verschillende soorten en materialen, waaronder vilt en schuimrubber. Het zorgt voor extra veerkracht, waardoor tapijt langer meegaat, en het egaliseert oneffenheden (zoals naden en scheuren) voor een strakke look.


Kiest u voor laminaat? Dan adviseren wij daarbij een ondervloer die aan de volgende eisen voldoet: contactgeluidisolatie, thermische isolatie en egalisatie.

Onder laminaat wordt vaak ook een dampdichte folie gebruikt. Naast dat de geluidsisolatie van de ondervloer optimaal moet zijn, moet een ondervloer goed egaliseren onder lamel-parket en planken. Hierbij is een dampdichte folie noodzakelijk.


Vinyl en linoleum stellen hoge eisen aan de ondervloer. Deze moet hard, egaal en glad zijn. Wij weten raad met alle vloertypen en adviseren welk voorstrijk-, vochtisolatie- en egalisatiemiddel u kunt gebruiken voor de gewenste vloerbedekking.


Ook bij renovatie heeft Vloerbedekkingen Ron ten Broek voor elk vloerprobleem en iedere woningstofferingswens de juiste oplossing.

Zacht tapijt onder uw voeten

Vloerbedekkingen Ron ten Broek levert en legt een grote diversiteit vloerbedekking, waaronder tapijt. Buiten dat tapijt heerlijk aanvoelt aan uw voeten, zijn er nog veel meer redenen waarom tapijt een goede keuze is.

Voordelen van tapijt:

Het is geluiddempend

Met tapijt kunt u de televisie harder zetten dan wanneer u voor laminaat kiest. In een ‘kale’ ruimte weerkaatst het geluid al snel, waardoor uw buren last van u kunnen hebben.

Het is warmte-isolerend en bespaart energie.

Als u tapijt op de vloer heeft kunt u op uw blote voeten door het huis banjeren zonder dat u koude voeten zult krijgen. Vloerbedekking houdt warmte vast. Zo hoeft u ook minder te stoken en bespaart u op uw energiekosten.

Het geeft u een gevoel van luxe en het brengt sfeer

Dat comfortabele en luxe gevoel van zacht tapijt tussen uw tenen, dat wilt u toch elke dag ervaren? Laminaat kan ‘kil’ overkomen, maar tapijt geeft uw woning of bedrijfspand juist die knusse look.

Wij hebben een groot assortiment tapijt: van hoogpolig tapijt in felle kleuren tot aardetinten en laagpolige vloerbedekking.


Is tapijt niet dat wat u zoekt? We verkopen ook linoleum en marmoleum. Kom langs in onze winkel en laat u door onze experts adviseren over de juiste keuze voor bij u thuis.

Vloerbedekkingen Ron ten Broek

Krommenieerpad 170 
1521 HB Wormerveer 

Gesloten tussen:
12:30 - 13:30


KvK: 55695698

Openingstijden

Dinsdag Gesloten

Woensdag 09:00 - 18:00

Donderdag 09:00 - 18:00

Vrijdag 09:00 - 18:00

Zaterdag 09:00 - 17:00