vloerbekleding
Onze puzzel,
uw vloer

Perfecte vloerbedekking
vereist een ondervloer

Perfecte vloerbedekking
vereist een ondervloer

Een goede ondervloer is de basis voor een schitterende, strakke vloerbekleding. De ondergrond moet immers volledig vlak zijn voor het beste resultaat.

Voor iedere bekleding een passende ondervloer

Ondervloeren zijn te onderscheiden in zand-/cementdekvloeren, monoliet betonvloeren, anhydriet gietvloeren, houten ondervloeren en gietasfaltvloeren. Waar een ondervloer aan moet voldoen is afhankelijk van de vloerbedekking waar hij ondergelegd wordt.

Als u tapijt gaat leggen adviseren we u hier ook ondertapijt bij te leggen. Ondertapijt is er in verschllende soorten en materialen, waaronder vilt en schuimrubber. Het zorgt voor extra veerkracht, waardoor tapijt langer meegaat en egaliseert oneffenheden (zoals naden en scheuren) voor een strakke look.

Kiest u voor laminaat? Dan adviseren wij daarbij een ondervloer die aan de volgende eisen voldoet: contactgeluidisolatie, thermische isolatie en egalisatie. 

Onder laminaat wordt vaak ook een dampdichte folie gebruikt. Naast dat de geluidsisolatie van de ondervloer optimaal moet zijn, moet een ondervloer goed egaliseren onder lamel-parket en planken. Hierbij is een dampdichte folie noodzakelijk.

Vinyl en linoleum stellen hoge eisen aan de ondervloer. Deze moet hard, egaal en glad zijn. Ron ten Broek projectstoffering weet raad met alle vloertypen en adviseert welk voorstrijk-, vochtisolatie- en egalisatiemiddel u kunt gebruiken voor de gewenste vloerbedekking.

Ook bij renovatie heeft Ron ten Broek projectstoffering voor elk vloerprobleem en iedere woningstofferingswens de juiste oplossing.

linoleumvloer