R ten Broek Vloerbedekkingen
Onze puzzel,
uw vloer

Een linoleumvloer bij u thuis

Een linoleumvloer bij u thuis

Als u voor linoleumvloer kiest, kiest u voor een natuurlijke vloerbekleding. De vloerbedekking wordt gemaakt van natuurlijke grondstoffen, zoals: lijnolie, natuurlijke harsen, houtmeel (of kurkmeel), kalksteen en kleurstoffen.

Marmoleum op de grond

Linoleum is een klassieke vloerbedekking: het bestaat al langer dan een eeuw. Het is er in verschillende vormen (banen, tegels en panelen) en kleuren. Zo is marmoleum linoleum met een marmerachtige textuur.

Vloerbedekkingen R ten Broek - Hygiënische vloer

Hygiënische vloer

Linoleum is zeer slijtbestendig en de kleuren blijven lang mooi. Dankzij de antistatische eigenschappen is deze vloerbekleding makkelijk te reinigen. Hij wordt dan ook veel gebruikt op plaatsen waarbij hygiëne vereist is, zoals in de keuken. Uit onderzoek is gebleken dat bacteriën absoluut niet van linoleum houden. Dit maakt linoleum tot een zeer populaire vloerbedekking in medische instellingen. Het is resistent tegen chemicaliën (getest volgens EN 423), maar niet bestand tegen langdurige inwerking van alkaliën.

Vloerbedekkingen R ten Broek - Levensduur

Levensduur

De levensduur is afhankelijk van gebruik en onderhoud en bedraagt 20 tot 40 jaar. Linoleumproducten zijn dankzij de natuurlijke bestanddelen 100% afbreekbaar. Ook bij verbranding komen geen schadelijke stoffen vrij.

Vloerbedekkingen R ten Broek - De vloer leggen

De vloer leggen

Het leggen van linoleum of marmoleum vloeren vereist een vlakke ondervloer. Daarom egaliseren we uw vloer indien nodig. Linoleum, Marmoleum en Artoleum zijn beschikbaar in eigentijdse kleuren. Ook de lassystemen, hoeken en plinten zijn in de loop der jaren steeds beter geworden. Linoleumvloeren worden steeds vaker decoratief of met een bepaald ontwerp geïnstalleerd. Ook als trapbekleding werkt het goed. Decoratieve afbeeldingen – zoals uw bedrijfslogo – kunnen wij met behulp van de computer snijden en in het linoleum verwerken. Linoleum is één grote puzzel die alleen experts perfect kunnen leggen. Laat dit daarom aan de linoleumspecialisten van Ten Broek Vloerbedekkingen over. Wij puzzelen er graag voor u op los.

Assortiment
Linoleum, Marmoleum en Artoleum zijn verkrijgbaar in verschillende kleurencombinaties: tinten die in iedere omgeving tot hun recht komen. Marmoleum real vormt de basis van de Forbo-collectie en wordt geleverd in diktes van 2,0 en 2,5 mm. Een aantal kleuren is ook verkrijgbaar in 3,2 en 4,0 mm. dikte.

Ondervloer gewenst?

Meer weten?

Wilt u meer weten over linoleum of marmoleum? Over hoe de vloer bij u thuis geplaatst kan worden of heeft u een andere vraag? Bezoek onze winkel en laat u adviseren door onze specialisten, of neem contact met ons op.